proXess Μάρκα (τραπέζια)

proXess Μάρκα (τραπέζια)

Η διαχείριση τραπεζιών, proXess Μάρκα, προσαρμόζεται και παραμετροποιείται στις απαιτήσεις κάθε επιχείρησης (καφετέριας, εστιατορίου και γενικά οποιουδήποτε χώρου εστίασης). Έχει σχεδιαστεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες που απαιτεί ένας τέτοιος χώρος σε συνδυασμό με ένα εύχρηστο και φιλικό στον χρήστη περιβάλλον.

Η διαχείριση τραπεζιών, proXess Μάρκα, προσαρμόζεται και παραμετροποιείται στις απαιτήσεις κάθε επιχείρησης (καφετέριας, εστιατορίου και γενικά οποιουδήποτε χώρου εστίασης). Έχει σχεδιαστεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες που απαιτεί ένας τέτοιος χώρος σε συνδυασμό με ένα εύχρηστο και φιλικό στον χρήστη περιβάλλον.

Τα τραπέζια, υποσύστημα Μάρκας, είναι στη πλειοψηφία των επιχειρήσεων εστίασης η βασική ανάγκη διαχείρισης μέσω της εφαρμογής proXess γεύσις.

Τέτοιου είδους επιχειρήσεις λόγω του ότι έχουν άμεση επαφή με τον πελάτη θέλουν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο κομμάτι της εξυπηρέτησης.
Η εφαρμογή proXess Μάρκα απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που διαθέτουν περιοχές από τραπέζια και μέσω ενός σταθερού σημείου (POS Μάρκα) εκτελούν τις παραγγελίες των πελατών. Συνδέεται και επικοινωνεί και με φορητά τερματικά (Android και Windows).

Η ομάδα της proXess μελέτησε σε βάθος όλες τις διαδικασίες σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου και κατέγραψε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες ώστε αυτές οι διαδικασίες να εκτελούνται με ευκολία, ταχύτητα και αξιοπιστία. Αξιοποιώντας επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας και δημιουργώντας ισχυρές συνεργασίες με σημαντικές εταιρίες στο χώρο έχει σχεδιάσει και παρέχει στους επιχειρηματίες τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη διαχείριση των τραπεζιών σε χώρους εστίασης.

Το proXess Μάρκα είναι το εργαλείο αυτό που έχει ενσωματώσει πλήρως όλες τις διαδικασίες μιας επιχείρησης και μπορεί να παρέχει στους χρήστες του την ασφάλεια ότι οι κινήσεις τους θα εκτελεστούν σωστά και χωρίς καθυστερήσεις.

Δυνατότητες
 • Παραμετροποίηση

Μέσα από ένα εύχρηστο μενού ο χρήστης μπορεί να ορίσει όλους τους παραμέτρους που χρειάζεται. Το proXess Μάρκα, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να σχεδιάσουν μόνοι τους τις περιοχές και τα τραπέζια στον χώρο του καταστήματος. Με αυτόν τον τρόπο το interface του χρήστη μεταμορφώνεται αμέσως σε μικρογραφία του καταστήματος (σε όλους τους χώρους – βεράντα, σάλα, πακέτο) και οι χρήστες μπορούν να δουλέψουν με ευκολία, ταχύτητα και χωρίς μπερδέματα.

Εύκολος σχεδιασμός μενού κουμπιών με κατηγορίες και προϊόντα. Δυνατότητα εισαγωγή εικόνας στο κουμπί.

Σχεδίαση φορμών εκτύπωσης, διαχείριση παραστατικών και εκτυπώσεων ανά χρήστη, επεξεργασία χρηστών και δικαιωμάτων, διαχείριση τμημάτων, ορισμός διαθεσίμων ειδών, επεξεργασία τιμών & τιμοκαταλόγων είναι μερικές από τις δυνατότητες της παραμετροποίησης.

 • Έκδοση παραστατικού

Ο χρήστης μπορεί με ένα κουμπί να επιλέξει παραστατικό παραγγελίας (απόδειξη, τιμολόγιο). Υπάρχει η δυνατότητα μερικής αλλά και ολικής έκδοσης της απόδειξης. Στην περίπτωση της μερικής απόδειξης ο χρήστης επιλέγει τα είδη που θέλει και μόνο για εκείνα εκδίδετε το παραστατικό. Στην επόμενη κίνηση εμφανίζονται διαθέσιμα τα υπόλοιπα είδη.
Επιλογή για αυτόματη έκδοση  παραστατικού κατά την αποστολή υπάρχει στις παραμέτρους της εφαρμογής.

 • Επιπλέον δυνατότητες 
  • Συνένωση και μεταφορά τραπεζιών
  • Κουμπί «Πληροφορίες» όπου φαίνονται όλα τα στοιχεία του τραπεζιού και τις παραγγελίας
  • Διαχείριση κρατήσεων (ημερομηνίες, άτομα, τραπέζι, ονοματεπώνυμο κλπ)
  • Αποστολή μηνυμάτων στις συσκευές σερβιτόρων
  • Οθόνη παρασκευής για τον μάγειρα
  • Μαζική εκτύπωση
  • Αναφορά παραγγελιών ημέρας με δυνατότητα εμφάνισης και επεξεργασίας της παραγγελίας
  • Διαχείριση ταμείων και βαρδιών
  • Έκδοση Ζ & Χ
  • Σύνδεση με επιπλέον υποσυστήματα proXess γευσις (Delivery, Fast, φορητά σερβιτόρων)
  • Εμπορική διαχείριση Basic για παρακολούθηση αποθήκης, κινήσεις προμηθευτών και αναφορές Back office
 • Εύκολη καταχώρηση παραγγελίας

Μέσα από ένα εύκολο περιβάλλον από κουμπιά, με περιγραφές αλλά και με φωτογραφίες προϊόντων και κατηγοριών, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τα είδη της παραγγελία. Υπάρχουν κουμπιά κατηγορίες αλλά και κουμπιά προϊόντων. Τα κουμπιά κατηγορίες περιέχουν κουμπιά είτε με άλλες κατηγορίες (υπο-κατηγορίες) είτε με προϊόντα. Έτσι ο χρήστης δε χρειάζεται πολύ χρόνο να ολοκληρώσει και να στείλει τη παραγγελία.
Οι χρήστες μπορούν ανάλογα με τη παραμετροποίηση να βλέπουν διαφορετικό μενού είτε μεταξύ τους είτε με άλλα τερμαρικά Μάρκας.
Εφόσον υπάρχουν ο χρήστης μπορεί να ορίσει σχόλια για τα είδη πχ σχόλια ζάχαρη, γάλα, μέτριος κλπ για τη κατηγορία καφέδες και λάδι, ξύδι, αλάτι κλπ για τη κατηγορία σαλάτες.
Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις τυπώνονται για την προετοιμασία ώστε να γίνει σωστά η  παρασκευή.

Οι καταστάσεις των τραπεζιών (χρώματα) δίνουν στο χρήστη την εικόνα του μαγαζιού και των παραγγελιών (άδεια & κατειλημμένα τραπέζια, στάδια παραγγελίας, εισπράξεις, κλπ).

Κάθε χρήστης της Μάρκας κάνει εισαγωγή στο σύστημά με το δικό του κωδικό και έτσι γίνεται ο έλεγχος των κινήσεων του. Μπορούν να οριστούν δικαιώματα στους χρήστες αλλά και διαφορετική παραμετροποίηση ανά χρήστη / μάρκα (ξεχωριστό μενού, τιμοκατάλογοι, εκτυπώσεις, παραστατικά κλπ)

Οι παραγγελίες «αποστέλλονται» προς παρασκευή και εκτυπώνονται χαρτάκια στους κατάλληλους εκτυπωτές πχ στην κουζίνα, στο μπαρ κλπ. Η εκτύπωση περιέχει τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη παρασκευή της παραγγελίας (προϊόν, ποσότητα, παρατηρήσεις, σχόλια κλπ)

Δυνατοτητα εκτύπωσης σε πολλά διαφορετικά σημεία ανάλογα με τα προϊόντα της παραγγελίας για παράδειγμα τα φαγητά εκτυπώνονται στον εκτυπωτή κουζίνας και τα ποτά στον εκτυπωτή του μπαρ.

 • Είσπραξη (μερική & ολική) και κλείσιμο τραπεζιού

Ένα τραπέζι γίνεται διαθέσιμο ξανά (πράσινο) μόνο όταν γίνει η είσπραξη όλων των ειδών της παραγγελίας και έχει εκδοθεί και παραστατικό. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα να γίνεται αυτόματα η είσπραξη με την έκδοση της απόδειξης. Εάν δεν έχει οριστεί αυτή η παράμετρος, ο χρήστης κάνοντας ένα κλικ μπορεί να κάνει είσπραξη των ειδών είτε μερικώς είτε ολικώς. Σε περίπτωση μερικής είσπραξης
διαθέσιμα στην επόμενη κίνηση είσπραξης θα είναι μόνο τα υπόλοιπα είδη.